Mitä pakata mukaan saaristoon?

Saaristomatkailu on nostanut hurjasti suosiotaan viime vuosina ja ihan syystä. Meren äärellä olemisella on vaikutuksensa; se inspiroi, auttaa palautumaan sekä rauhoittaa mieltä ja kehoa. Yhä useampikin suuntaa saaristoon päiväreissulle tai jopa jää yöksi. Reissuun kannattaa lähteä pienellä varustuksella. Rinkka tai reppu on hyvä valinta, sillä liikkuminen on tällöin vaivatonta ja kaikki oleellinen mahtuu mukaan.

Merelle tai meren ääreen mentäessä on hyvä muistaa tuulenpitävä ja sateenkestävä vaatetus. Päiväretkelle pukeutumisen kulmakiviä ovat hyvät kengät, retkihousut, kuoritakki sekä merinovillapipo ja -neule. Merinovilla on loistava valinta saaristoon, koska se on samaan aikaan sekä lämmin että hengittävä materiaali. Superyellow:n pipovalikoimasta parhaimmat vaihtoehdot kesäiseen säähän saaristossa ovat Beacon sekä  Coast pipot.

Jos olet menossa yöksi saaristoon, kannattaa varautua meren viileään viimaan sekä voimakkaisiin lämpötilan vaihteluihin yön ja päivän välillä. Kerrospukeutuminen korostuukin vahvasti, jotta jokaisena vuorokauden aikana on sopivasti päällä. Iltamyöhään kannattaa laittaa lämpimästi päälle ja mennä katsomaan merta sekä laskevaa aurinkoa horisontissa.

Hetkessä olemisen lisäksi pientä tekemistä kaipaavan kannattaa ottaa mukaan vaikkapa kirja tai äänikirjoista enemmän nauttivan kuulokkeet. Pelikortit vievät hauskan ja yhteisen tekemisen äärelle, ja ne mahtuvat mainiosti rinkkaan mukaan.

Jos sinulla on etsinnässä viihtyisiä saaristokohteita, kannattaa käydä lukemassa aikaisempi blogitekstimme Superyellow:n vinkit saaristomerelle.