VASTUULLISUUS

VASTUULLISUUS SUPERYELLOW:LLA

Vastuullisuus on lähtökohtana kaikessa, mitä teemme. Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, ettemme vahingoita ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä, emme tuhlaa resursseja ja pyrimme jatkuvasti innovoimaan uusia, kestävämpiä ratkaisuja. Tavoitteenamme on tarjota pitkäikäisiä tuotteita, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset.

TUTUSTU UUSIMPAAN VASTUULLISUUSRAPORTTIIMME

Merino wool beanies made in Finland

TUOTANTO

Taataksemme vastuullisen tuotannon, valitsemme käyttämämme materiaalit huolellisesti ja toimimme yhteistyössä vastuullisten toimijoiden kanssa. Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa ja se on meille tärkeä valinta, jonka olemme tehneet. Kotimainen tuotanto takaa sen, että työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti, työympäristö on turvallinen ja asiakkaamme saavat laadukkaita tuotteita. Lähituotannon ansiosta kuljetuksen aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat vähäisemmät.

Superyellow made in Finland

Tärkeä osa tuotantoamme on käyttää vain tarvittava määrä resursseja. Tekstiilialan yksi suurimmista ongelmista ympäristön kannalta on tuotannosta aiheutuva tekstiilijäte. Suunnittelemme tuotantomme tarkasti jonka ansiosta tuotannosta aiheutuva hävikki on minimaalista. Vähentääksemme jätettä pyrimme lahjoittamaan, uudelleen käyttämään ja kierrättämään pois heittämisen sijaan. Jokainen pipo käy läpi laaduntarkastuksen ennen kuin se lähetetään eteen päin asiakkaalle. Jatkuva tuotekehitys ja laaduntarkkailu ovat tärkeä osa tuotantoprosessiamme.

Designed in Finland

Kaikki Superyellown pipot suunnitellaan Suomessa. Tuotteissamme ajaton design yhdistetään laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin, ja pyrimme valmistamaan kestäviä ja käytännöllisiä tuotteita jokapäiväiseen arkeen. Tarkat materiaalivalinnat ja korkeat tuotantovaatimukset takaavat sen, että tuotteemme ovat monikäyttöisiä ja sopivat eri vuodenaikoihin ja tilanteisiin.

MATERIAALIT

MERINOVILLA

Tuotteisamme käytetyt raaka-aineet valitaan tarkasti toimittajiltamme vaadittavien laatusertifikaattien perusteella. Neulomoissa merinovillan prosessointiin vaadittavien resurssien käyttöä kontrolloidaan tarkasti. Esimerkiksi neulos viimeistellään pesemisen sijaan höyryttämällä, mikä säästää merkittävästi vettä. Käyttämämme merinovilla on 100% mulesing- vapaata, mikä tarkoittaa sitä, että merinolampaita ei vahingoiteta. Merinovilla on 100% uusiutuva luonnon materiaali, joka voidaan käyttää uudelleen tai kierrättää ja merinovillasta valmistetut tuotteet ovat pitkäikäisiä. Lue lisää merinovillasta.

LUOMUPUUVILLA

Käyttämämme puuvilla on joko GOTS- tai Oeko-Tex®- sertifioitua. GOTS- sertifikaatti on yleinen tekstiilien tuotannossa käytetty sertifikaatti, joka rajoittaa myrkyllisten valkaisuaineiden, väriaineiden ja muiden kemikaalien käytön tuotannon aikana. GOTS- setifikaatti huomioi jokaisen valmistusprosessin vaiheen ja se voidaan myöntää vain jos tuote sisältää vähintään 95% orgaanisia kuituja, tuotetta ei ole käsiteltyä valkaisuaineella tai muilla myrkyllisillä aineilla, se on värjätty käyttäen myrkyttömiä aineita ja se on valmistettu tiloissa, joissa noudatetaan tarkkoja ihmisoikeus- ja ympäristövaatimuksia. Oeko-Tex®- standardi takaa sen, että tuote ei sisällä ihmisen terveydelle haitallisia aineita.

KIERRÄTYSMATERIAALIT

Yksi keskeisistä tavoitteistamme on hyödyntää kierrätysmateriaaleja tuotteissamme ja pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia tapoja hyödyntää jo olemassa olevia materiaaleja, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Esimerkiksi Baltic-pipomme on valmistettu merinovillasta ja kierrätetyistä muovipulloista valmistetusta materiaalista.

PAKKAUSMATERIAALIT

Pyrimme jatkuvasti vähentämään tuotteiden pakkaamisesta aiheutuvaa jätettä toimitusketjussamme. Uudelleen käytämme mahdollisimman paljon materiaaleja ja kehitämme uusia tapoja vähentää jätettä. Materiaalivalinnat huomioidaan jokaista yksityiskohtaa suunnitellessa, esimerkiksi tuote-etiketeissä ja pakkausmateriaaleissa. Olemme vähentäneet merkittävästi muovin käyttöä ja tällä hetkellä emme enää käytä muovia pakkausmateriaalina.