Superyellow:n vinkit Saaristomerelle

Kesähelteet hellivät Suomea ja näyttääkin siltä, että tulee hieno ja vilkas veneilykesä. Päivisin ei pipoa tarvitse, paitsi ehkä aurinkosuojaksi, mutta iltaisin ja öisin on pipolle tarvetta ainakin veneellä liikkeellä ollessa. Tukemamme purjehdustiimi, Superyellow Sailing Team käyttää ja testaa pipojamme purjehtiessaan Itämerellä. Pipomalleistamme Beacon ja Sailor ovat suosituimmat ja toimivaksi todetut veneilyyn ja miksei mökillekin.


Saariston kohteista pipojamme saa useasta kaupasta mm. Hangosta, Naantalista ja Öröstä. Keräsimme tähän muutaman vinkin kesän saaristoreissuille.


Örön vanha linnakesaari on varmasti viime vuosien suosituimpia, ellei suosituin veneilykohde Saaristomerellä. Saaressa on toimiva ja suojainen satama sekä erittäin hyvät palvelut. Öröseen pääse myös ilman omaa venettä yhteysaluksella Kasnäsistä.
Saaristomeren ulkolaidan Öröstä onkin hyvä jatkaa matkaa länteen vaikka Jurmoon tai Utöseen. Matkan varrelta löytyy myös Bodön vanhalle merivartioasemalle perustettu vierasvenesatama jonka rantabistroa burgereineen onkin kehuttu alueen parhaaksi. Värikkäällä historialla varustettu Jurmo on uniikki saari pirunpeltoineen. Utön majakkasaari on “must see” -kohde ja siellä riittää tutkittavaa ja koettavaa ainakin pariksi päiväksi. Länsirannikon kokoperheen kestosuosikki on viihtyisä Naantali, josta pääsee helposti vierailemaan Muumimaailmassa.

Tutustu tarkemmin kesän saaristokohteisiin:

Örö

Jurmo

Utö

Bodö

Naantali

Hanko