Mitä on merinovilla?

Ekologinen ja moneen käyttötarkoitukseen sopiva merinovilla on lähtöisin merinolampaasta, joita kasvatetaan muun muassa Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Etelä – Afrikassa ja Argentiinassa. Merinolampaan karva on pehmeää, ohutta ja pitkää, mikä tekee villakuidusta lämpöä hyvin eristävän.  Villana se siis varastoi erinomaisesti lämpöä itseensä, eikä kostuessakaan sen lämmöneritys karkaa.  Ajan saatossa merinovilla ei nyppyynny kuten keinokuituiset materiaalit, vaan se säilyy hyvänä vuosia.

Merinovilla on ekologista sen vuoksi, että se maatuu luonnollisesti ja on uusiutuva. Monikäyttöisen siitä tekee se, että se on lämmin, hengittävä, kosteutta sitova ja pehmeä. Se sopii niin aktiiviselle liikkujalle ja rauhallisesta ulkoilusta nauttivalle, ja ennen kaikkea kaikenlaisiin säihin.  Ei siis ole mikään ihme, että merinovillaisia pipoja ja muita tuotteita nähdään niin kaupunkiympäristössä kuin metsäpoluilla.

Merinovillan käyttö ei myöskään ole sidottu vain yhteen vuodenaikaan, vaan se sopii milloin vain käytettäväksi. Toki monikerroksinen ja tiivis neuloksinen merinovillatuote voi olla turhan lämmin esimerkiksi kesällä, mutta silloin kannattaa valita ohuempi vaihtoehto. Merinovilla ei siis ole vain talven ja kylmien säiden varalle.

Merinovilla saa raksin ruutuun myös silloin, kun puhutaan materiaalin helppohoitoisuudesta ja kutisemattomuudesta. Merinovilla on hellävarainen ihoa vasten, eikä se vaadi puhtaanapitoon usein tuuletusta kummempaa. Ihanteellinen materiaali siis pyykkivuorten madaltamisen kannaltakin!

Asusteet saattavat tuntua vain pieneltä osalta ulos pukeutumisen kokonaisvaltaisuutta, mutta näin se ei kuitenkaan ole. Laadukkaasta materiaalista valmistetut asusteet, kuten pipot antavat loppusilauksen sille, että ulkoilu on mielekästä säällä kuin säällä. Korkealuokkainen merinovilla pipoissa estää lämmön haihtumisen pään kautta ja pysyy lämpimänä, vaikka lämpötila kehossa muuttuisi.  Merinovillaisen pipon käyttömukavuutta lisää se, että se istuu ja mukautuu käyttäjänsä päähän ihanteellisesti.

Superyellow:n syysmallistosta löydät merinovillapipot säähän kuin säähän. Alkusyksyn leudommille keleille sopivat erityisesti esimerkiksi Sailor, Amalia ja Beanta-pipot. Kovemmilla pakkasilla suosittelemme etenkin Björn, Beam ja Kelo-pipoja, unohtamatta tupsullisia Kide, Arctos ja Polar-pipoja.