Voiko merinovillaa käyttää kesällä?

Merinovillaa voi käyttää ympäri vuoden, ja se on ulkoilijan valinta myös kesällä. Merinovilla on 100% luonnon luote, joten sillä on useita hienoja ominaisuuksia, joita keinokuiduilla ei ole. Siksi merinovilla onkin kestävä ja ympäristöystävällinen valinta ympärivuotiseen pukeutumiseen. Merinovillapipoa voi käyttää koko kesän, vaikka lämpötilat vaihtelisivatkin suuresti. Tähän artikkeliin olemme keräneet tärkeimmät syyt, miksi merinovilla on loistava valinta myös kesään.

Merinovillan luonnollisten ominaisuuksien ansiosta se on luonnostaan erittäin hengittävä materiaali, sillä merinovilla mukautuu käyttäjänsä lämpötilaan. Kun kehon lämpötila nousee, merinovillapipo vapauttaa lämpöä eli se ei hiosta, vaan tuntuu miellyttävältä päässä. Jos lämpötila taas laskee, merinovilla pitää käyttäjänsä lämpimänä. Tästä syystä merinovilla on loistava valinta esimerkiksi kesän telttaretkille, jolloin lämpötilaerot päivän ja yön välillä ovat suuret.

Kesäsateetkaan eivät haittaa, sillä merinovilla poistaa kosteutta säilyttäen miellyttävän kuivan tunteen ja napakkuuden. Merinovilla hylkii myös luonnostaan likaa, joten se on materiaalina erittäin helppohoitoinen, ja usein pelkkä tuuletus riittää. Materiaalin helppohoitoisuus ja kestävyys tekevät siitä täydellisen valinnan kesälomareissuille.