Cousteau-pipon tarina

Punainen pipo on klassikko, jonka teki tunnetuksi ranskalainen meritieteilijä Jacques Cousteau. Cousteau omisti elämänsä merien tutkimiselle sekä laitesukelluksen kehittämiselle, ja tänä päivänä tätä arvokasta työtä jatkaa hänen poikansa. Alla on lyhyt tarina liittyen klassikkopipon syntyyn.

  • Nykyaikaiset sukellusvälineet eli SCUBA-varusteet, keksivät Jacques Cousteau ja hänen tiiminsä. Ennen sukellusta sukellusvälineet olivat raskaita kypäröitä, ja sukeltajan täytyi hallita kypärän ilmavirtaa manuaalisesti. Tämä tehtiin painamalla “nappia” kypärän sisällä pään takaosalla. Tarina kertoo, että sukeltajat alkoivat käyttämään pipoa tyynynä painikkeelle, jota painettiin satoja kertoja sukelluksen aikana.
  • Tänään SCUBA-varusteet (Self-Contained Underwater Breathing Apparatus) toimivat automaattisesti ja kun sukeltaja hengittää, venttiili avautuu ja ilma syötetään mukana kannettavasta säiliöstä tai letkusta pinnalta. Tämän mahdollistavat Jacques Cousteaun keksimät “on demand -venttiilit” ja SCUBA, jotka mullistivat sukelluksen ja tekivät valtamerien tutkimisesta mahdollisen kaikille.

Jos etsit klassista Cousteau-pipoa, kannatta tutustua meidän merinovillaiseen SAILOR-pipoon.