Aktiiviseen talviulkoiluun

Pohjolan talvi mahdollistaa niin uusien kuin vanhojen talviurheilulajien harrastamisen. Tärkeintä on, että liikunta on mieleistä ja olet pukeutunut niin, ettei kylmä kangista tai hiki lannista. Lämmin merinovillapipo estää lämmön haihtumisen kehosta ja auttaa pysymään lämpimänä hikoillessa. Tässä meidän vinkkimme, mitä pipoja suosittelemme eri talvilajeihin.

Hiihto on talvilajien klassikko, joka sopii kaiken ikäisille ulkoilijoille. Laduille tarvitset lämpimän, mutta hengittävän pipon. POLAR-pipo auttaa pitämään lämpötilan aisoissa ja pitää hyvin myös tuulta, jos vauhti yltyy alamäessä. Jos hiihtotahti on kovempi, pelkkä panta usein riittää. Merinovillainen TUULI-panta on tuulenpitävä, joten kovakaan viima ei haittaa.

Talviulkoilulajit, joissa tarvitset kypärää, ovat vauhdikkaita. Kypärän alle kannattaa valita tarvittaessa ohut ja napakka merinovillapipo, kuten KAJEN. Myös Superyellow SAAME merinovillapanta on kypärän alle hyvä vaihtoehto. Vähälumisina pakkaspäivinä suunnaksi voi ottaa luonnon jäät. Retkiluistelu vesistöjen jäillä on elämys ja kuntoa nostattava liikuntamuotoa.  

Jos hiihtokilometrejä kertyy helposti talven aikana ja kaikki laskettelurinteet on jo valloitettu, kannattaa perinteisten talvilajien lisäksi kokeilla jotain uutta. Jos lumikenkäkävely ei ole vielä tuttua, suosittelemme kokeilemaan! Lumikenkäilyssa matkan pituus ei ole se tärkein juttu, vaan se mitä kaikkea ehdit rauhallisessa tahdissa ihastella. Lämpimän, päänmyötäisen ja tupsuttoman KJEMPE –pipon päälle saat tarpeen tullen vedettyä vielä hupun päähän lisälämmikkeeksi, jos maisemista nauttiminen vie aikaa. 

Jos haluat nauttia talvimaisemista rauhallisemmissa merkeissä, ota jokamiehen oikeudet käyttöön ja istahda pilkille parhaille kalapaikoille. Pakkanen ei pure, kun valitset päähän yhden paksuimmista pipoistamme. Kolme taittokerrosta otsalla ja muhkea neulos tekevät BEAM-, KELO– ja BJÖRN-pipoistamme valikoimamme paksuimpia merinovillapipoja.

Avantouintia raikkaampaa talvilajia saa hakea! Hyvä villapipo on yksi avannossa kävijän perusvarusteista, sillä se estää lämmön haihtumista kehosta. KIDE –pipo sopii talviuimarille loistavasti, jo ihan nimensäkin puolesta. Tarkoittaahan kide jäätynyttä vettä.

Muista myös talven hyötyliikunta! Kävele kauppaan tai vietä vapaa päivää pulkkamäessä. Hien saa pintaan myös lumen luonnilla. Lumen kolaaminen on kokonaisvaltainen treeni koko keholle ja sen päälle saat vielä siistin pihan. Esimerkiksi HANNAH ja SAILOR-pipot ovat takuuvarmoja valintoja jokapäiväiseen talviulkoiluun.

Talvi on siis monipuolisen ulkoilun parasta aikaa. Valitse pipo sään, tyylisi tai liikuntalajisi mukaan. Superyellow merinovillapipo sopii kaikenlaiseen aktiiviseen ulkoiluun ja sääolosuhteisiin.