Mitä tehdä hiihtolomalla?

Hiihtolomakausi lähestyy! Moni varmasti miettii, mitä tehdä hiihtolomalla tänä vuonna. Suomessa saamme nauttia korkeista kinoksista lähes ympäri maata, joten paikkoja, jonne voi tehdä talvisen reissun tai toisenkin, on missä päin vain. Tässä muutama meidän vinkki, mitä tehdä hiihtolomalla.

Vuokraa mökki Keski-Suomesta! Siellä hiljaisuus ja hiihtoladut kutsuvat niin pientä kuin isoa talviulkoilijaa.  Tahkolla saat luontoelämykset ja kaupunkiloman yhdistettyä, sillä Kuopio sijaitsee ihan kivenheiton päässä luontoelämyksistä.

Koe revontulet parhaalta paikalta ja matkusta Lappiin.  Kittilässä sijaitseva Levi on yksi Suomen suurimmista laskettelukeskuksista. Reissaajien suosiossa olevalla Levillä voi harrastaa talvilajeja monipuolisesti ja kirkkaalla kelillä saattaa nähdä kauneimpien revontulien loistavan taivaalla.

Kittilän Leviltä ei ole pitkä matka Ylläkselle, toiseen isoon talvimatkailukeskukseen. Siellä laskettelet rinteissä, joissa pituutta riittää ja puuterilumi pöllyää vauhdin huumassa. Tunturimaisemista voi nauttia myös rauhallisesti talvisen kävelyretken merkeissä.

Runsaslumisessa Kuusamossa tykkylumipuut ovat metsän kauneimpia veistoksia, joita ihastellessa lomapäivät sujuvat leppoisasti. Kuusamon maisemia värittävät jylhät metsät ja komeat vaarat, joista pääsee nauttimaan Rukalla erilaisten aktiviteettien lomassa.  

Ei anneta pakkasen pelotella Saimaan rannalla – siellä talviset järvimaisemat ovat vertaansa vailla. Järven jäälle tehdyn hiihtoreissun jälkeen pannukahvit nuotion äärellä maistuvat hyvältä.

Vuokatissa voi erilaisten talvilajien lisäksi nauttia rentouttavasta kylpylän lämmöstä. Kainuun korpimetsissä menevät myös vauhdikkaat huskyvaljakkoajelureitit.

Helsingin ihana Suomenlinna on kaunis myös talvella. Päiväkävelyllä idyllisellä saarella mieli lepää. Pue päälle tarpeeksi lämmintä vaatetta, sillä Suomenlinnassa tuulee aina ja talvella merituuli antaa kylmää kyytiä. Päiväretkelle hengähtämään kaupungin hälystä pääset Nuuksioon, joka on yksi kansallispuistoistamme, ja joka sijaitsee pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä.

Jos reissaajan repusta unohtuu lämmin pipo matkasta, voi tilanteen paikata käymällä jälleenmyyjiemme kaupan hyllyillä. Superyellow pipojen jälleenmyyjiä löydät ympäri Suomea, niin pienillä kuin isoilla paikkakunnilla, ja heidän valikoimistaan löytyy suosittuja merinovillapipojamme jokaiseen makuun. Tutustu jälleenmyyjiimme!