fbpx

Merinovilla

MITÄ ON MERINOVILLA?

Merinovilla on tavalliseen villaan verrattuna pehmeämpää ja hienompaa ja käyttämämme merino on parasta mahdollista laatua. Villa tulee Argentiinasta, Uudesta-Seelannista ja Etelä-Afrikasta. Merinovillan kuidut ovat pitkiä ja lainehtivia ja villan prosessoinnin aikana ne säilyttävät alkuperäisen pehmeyden. Monien mahtavien ominaisuuksien ansiosta merinovilla on paras valinta, kun etsit 100% luonnollista, kestävää ja miellyttävän tuntuista materiaalia.

MIKSI KÄYTÄMME MERINOVILLAA?

Merinovilla on 100% luonnon materiaali ja se mukautuu luonnon olosuhteisiin, joten sitä voi käyttää vuoden ympäri. Se pitää sinut lämpimänä joka päivä, jopa silloin, kun sataa, sillä villan kuidut imevät itseensä kosteutta, joten jopa kosteissa olosuhteissa se pitää itsensä kuivana. Merinovilla on hengittävä materiaali, ja se mukautuu käytössä kehosi oman lämpötilan mukaisesti.

Yksi merinovillan parhaista ominaisuukista on sen pehmeys. Muut villan laadut saattavat tuntua karheilta ja kutittaa ihoasi, mutta merino tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä ja siten se sopii myös herkkäihoisille.

Merinovilla on helppohoitoinen materiaali. Sen kuidut eivät rypisty, sillä ne palautuvat aina luonnolliseen olomuotoonsa kovassakin kulutuksessa. Merinovilla on konepestävä, mutta usein pelkkä tuuletus riittää, sillä merinovillan kuidut vastustavat luonnollisesti likaa ja bakteereja, joten villa puhdistaa itse itseään.

MIKSI KÄYTÄMME VAIN MULESING- VAPAATA MERINOVILLAA?

Käyttämämme merinovilla on aina 100% mulesing- vapaata. Tämä tarkoittaa, että käyttämämme villa tulee sellaisilta viljelijoiltä, jotka eivät vahingoita lampaita. Etenkin Australiassa villan tehotuotanto on yleistä, mikä on johtanut siihen, että lampaiden kasvattajat poistavat lampaiden ihoa estääkseen lampaita menehtymästä hyönteisten levittämiin tauteihin. Mulesing on kirurginen toimenpide, jossa lampaiden peräaukon ympäriltä leikataan ihoa. Tämä tekee ihoalueesta epäsuotuisen pesimisympäristön hyönteisille, jotka levittävät tulehdusta aiheuttavia tauteja. Mulesing on äärimmäisen kivulias toimenpide eläimille ja valitettavasti sitä harjoitetaan yhä merinolampaiden kasvatuksen yhteydessä, vaikka on olemassa eläimille kivuttomia vaihtoehtoja.

ONKO MERINOVILLA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN MATERIAALI?

Merinovilla on 100% uusiutuva luonnon materiaali, sillä merinolampaat kasvattavat vuosittain uuden villakerroksen. Oikein kierrätettynä se kompostoituu luonnollisesti maaperään vapauttaen ravinteita takaisin maahan. Merinoa on myös mahdollista uusiokäyttää.

Merinovillan luonnollisten ominaisuuksien vuoksi se on pitkäikainen ja laadukas materiaali. Siitä valmistettuja tuotteita voi käyttää useita vuosikymmeniä, kun taas monet muut materiaalit eivät ole näin pitkäikäisiä. Merinovilla vaatii harvoin konepesua, mikä vähentää veden ja energian kulutusta.